git - A Version Control használatának megkezdése

Translate

Meg kell valósítanom a verziókezelést, még csak az otthoni fejlesztéshez is. Olvastam arról, hogy milyen nagyszerű a Subversion az elmúlt néhány évben, és arra szántam magam, hogy ezt oldalról megtanuljam, amíg nem hallottam arról, hogy a Git a feltörekvő és a következő verzióvezérlő rendszer.

Tekintettel a helyzetre, meg kell tartanom magam, és megnézni, melyik kerül ki a tetején? Milyen relatív előnyeik vannak?

A Gitnél észrevettem, hogy nincs sok teljes funkcionalitású grafikus felhasználói felület, ami a csapatom sok felhasználójának fontos.

Ezenkívül nem bánná azokat a javaslatokat, amelyek az egyik vagy a másik kezdéséhez kapcsolódnak. (oktatóanyagok stb.)

This question and all comments follow the "Attribution Required."

Minden válasz

Translate

A verziókezelésnél a legfontosabb:

CSAK Kezdje el használni

A verzióvezérlés nem használata szörnyű ötlet. Ha nem a verzióvezérlőt használja, hagyja abba az olvasást, és kezdje el használni.

Nagyon könnyű konvertálni

cvs<->svn<->git<->hg

Nem számít, melyiket választja. Csak válassza ki a legkönnyebben használható számot, és kezdje el rögzíteni a kód előzményeit. Később bármikor áttérhet egy másik (D) VCS-re.

Ha keres egy könnyen használható GUI nézd megTortoiseSVN (Windows)ésVerziók (Mac)(Javasoltakódolás nélkül)


Szerkesztés:

pix0r mondta:

A Git rendelkezik néhány szép funkcióval, de nem fogja tudni értékelni őket, ha már nem használt valami szabványosabbat, például a CVS-t vagy a Subversion-t.

Ez. A git használata értelmetlen, ha nem tudja, hogy a verziókezelés mit tehet Önért.

2. szerkesztés:

Most láttam ezt a linket a reddit-en:Subversion csalólap. Jó gyors útmutató az svn parancssorhoz.

Forrás
Hobart Lee
Translate

Használja a felforgatást, könnyen beállítható, könnyen használható és rengeteg eszközzel rendelkezik. Bármely jövőbeli felülvizsgálati rendszer importálható lesz az SVN szolgáltatásból, így nem mintha nem tudna megváltozni az úton, ha az igényei nőnek.

Forrás
Evan Lee
Translate

AFelforgatókönyva legjobb tét az eszköz elsajátításához. Lehet, hogy vannak más gyorsindító oktatóanyagok is, de a Könyv a legjobb egyetlen referencia, amelyet talál.

A Git rendelkezik néhány szép funkcióval, de nem fogja tudni értékelni őket, ha már nem használt valami szabványosabbat, például a CVS-t vagy a Subversion-t. Mindenképpen egyetértek az előző plakátokkal, és a Subversion-szel kezdeném.

Forrás
Translate

Ha még nem ismeri a versioncontrol alkalmazást, olvassa el ezt:
Forrásvezérlés HOGYAN

Forrás
Beck Lee
Translate

Menj az SVN-re. Ha még soha nem használta a forrásvezérlést, akkor ez így vagy úgy nem számít Önnek.

Ezenkívül a Forrásvezérlő rendszer használatában nincs sok tanulás. Ha megtanulja az egyiket, később könnyen válthat másikra.

Az SVN nagyszerű eszköz, amely gondoskodik az Ön legtöbb igényéről. És amióta létezik, meglehetősen megosztja a GUI eszközöket (például a TortoiseSVN).

Menj az SVN-re.

Forrás
Morton Lee
Translate

Az alapfogalmak többségének barátságos magyarázatát lásdVizuális útmutató a verziókezeléshez. A cikk nagyon SVN-barát.

Forrás
Tobey Lee
Translate

Használtam RCS, CVS, SCCS, SourceSafe, Vault, perforce, subversion és git.

Kiértékeltem a BitKeeper, Dimensions, arch, bazaar, svk, ClearCase, PVCS és Synergy szolgáltatásokat.

Ha ma új tárat kellene indítanom, akkor választanámgit. Kezeket le.

Ingyenes, gyors és aktív fejlesztés alatt áll.

És a git-svn használatával bármely subversion repository klienseként használhatja.

Ringat.

Forrás
Meroy Lee
Translate

@ superjoe30

Mi a helyzet a forrásvezérlés használatával a saját számítógépén, ha egyedüli programozó vagy? Ez jó gyakorlat? Vannak kapcsolódó tippek vagy trükkök?

Úgy gondolom, hogy a git valóban könnyebb erre, mivel nincs szüksége szerverre, és nem kell aggódnia az URL-ek megadásáért és így tovább. A verzió-vezérlő dolgai csak a.gitkönyvtárat a projekteden belül, és csak folytatod és használod.

5 másodperces bevezető (feltételezve, hogy telepítette)

cd myproject
git init
git add * # add all the files
git commit

Legközelebb néhány változtatást hajt végre

git add newfile1 newfile2 # if you've made any new files since last time
git commit -a

Amíg ezt csinálod, a gitnek hátad van. Ha elrontod, a kódod biztonságban van a szép git-tárban. Ez szuper

  • Megjegyzés: Lehet, hogy valamivel nehezebb dolgokat kapni a gitből, mint bejutni, de sokkal előnyösebb, ha ez a probléma jelentkezik, mint ha egyáltalán nincsenek fájljai!
Forrás
April Lee
Translate

Saját tapasztalataim alapján nem ajánlanám a gitet a verziókezelés bevezetéseként. Pár hónapja használom, és az a benyomásom, hogy nagyon erős, és - most, hogy részben megfogtam a fejem - ésszerűen intuitív. A tanulási görbe azonban nagyon meredek, annak ellenére, hogy évek óta használom a verziókezelést. Szintén túlságosan kifejező - sokféle munkafolyamatot és fejlesztési modellt támogat, de a "legjobb" használatának egyetlen útmutatása a Google-keresésben található néhány oldal, ami szintén bonyolulttá teszi az újonnan kiválasztottakat fel.

Ez azt jelenti, hogy lehetséges, hogy egy üres laptól a git használatával valóban könnyebb lehet elindulni - a VCS-tapasztalataim mind központi verzióvezérléssel (CVS, SVN, Perforce ...) vannak, és a (folyamatos!) Git-problémáim egy része az elosztott modell következményeinek megértése. Röviden pillantást vetettem más DVCS-kre, mint a Bazaar és a Mercurial, és úgy tűnt, hogy ezek valamivel újoncbarátabbak.

Egyébként, ahogy mások mondták, a Subversion valószínűleg a legegyszerűbb módszer a verziókezelő gondolkodásmód megszokásához és a VCS előnyeinek gyakorlati tapasztalatszerzéséhez (visszagörgetés, elágazások, együttműködésen alapuló fejlesztés, könnyebb kódellenőrzés stb.).

Ja, és ne kezdd a CVS-szel. Még mindig gyakorlati használatban van, és vannak előnyei, de az IMHO túl sok történelmi furcsasággal és megvalósítási problémával (nem atomi elkötelezettséggel jár!) Rendelkezik ahhoz, hogy jó módszer legyen a tanulásra.

Forrás
Marcus Lee
Translate

A szavazatom a Subversion-re megy. Nagyon hatékony, mégis könnyen használható, és van néhány remek eszköze, példáulTeknősSVN.

De ahogy mások is mondták előttem, CSAK ELKEZDEM HASZNÁLNI. A forrásellenőrzés olyan fontos része a szoftverfejlesztési folyamatnak. Egyetlen "komoly" szoftverprojekt sem nélkülözheti.

Forrás
Edwina Lee
Translate

Jelenlegi munkahelyemen elődöm semmiféle verziókezelést nem használt. Legalább 3 különböző helyen csak hegyek vannak mappákban, ahol az összes projektjét őrizte. Bármely véletlenszerű projektmappától elvárható, hogy találjon legalább egy "project (OLD)" és egy "project" nevet.

A verzióvezérléssel soha nem kell másolatokat készíteni a "biztonságos" építésekről. Nem igazán kell attól tartania, hogy az IDE megsérti a fájlt, amelyen dolgozik (rád nézek, REALBasic 5.5), mert olyan könnyű elkötelezni (olvasni: menteni) a munkáját minden nap.

Mondanom sem kell, hogy a verziókezelést másnap telepítettem, miután megtudtam, hogy létezik.

A TortoiseSVN megkönnyíti az adatbázis iránti elköteleződést, mint a jobb egérgombbal kattintva egy mappára.

Forrás
Yehudi Lee
Translate

Próbáld kivizuális svna szerver számára, ha el akarja kerülni a parancssori munkát.

Forrás
Brook Lee
Translate

Ha Mac OSX rendszert futtat, a http://www.versionsapp.com/"> verziókat hihetetlen (ingyenes) GUI kezelőfelületnek tekintettem az SVN számára.

Forrás
Ruby Lee
Translate

Git felülmúlja a felforgatást, de ez egy kicsit a vérző élen van.

Azt mondanám, ha csak most kezded, ugorj a szélére; ingyenes fiók létrehozása @http://github.com

A helyszínen oktatási anyaguk van a git beállításához és használatához.

Forrás
Payne Lee
Translate

Ne várjon. Válassz egyet, és menj vele. Minden rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Kihalhat az energiád, ellopják a számítógépedet, vagy elfelejtesz visszavonni egy nagyobb változtatást, és az összes kódod megsül, miközben arra vársz, hogy kiderüljön, ki kerül ki győztesen.

Forrás
Brady Lee
Translate

Nem könnyű váltani a verzióvezérlő rendszerek között. Amint mások említették, az a fontos, hogy minél előbb kezdjünk el bármit használni. A forrásvezérlés használatának előnyei azzal szemben, hogy a forrásvezérlőt nem használják, nagymértékben meghaladják a különböző forrásszabályozási típusok közötti különbségeket.

Ne feledje, hogy függetlenül attól, hogy a forrásvezérlés melyik verzióját használja, mindig képes lesz egy nyers erő konverziót végrehajtani egy másik rendszerre úgy, hogy a régi rendszerből származó fájlokat leteszi a lemezre, majd ezeket a nyers fájlokat importálja az új rendszerbe.

Sőt, a forrásellenőrzés alapjainak ismerete nagyon-nagyon fontos készség, amellyel szoftverfejlesztőként rendelkezni kell.

Forrás
Bernice Lee
Translate

Használja a TortoiseSVN-t (version.app, ha mac-on van). Csak telepítse és menjen. Ha szüksége van egy helyre a kód tárolásához, nézze meghttp://beanstalkapp.com/

Forrás
Jerome Lee
Translate

A SubVersion a legjobb választás az Ön számára, amint Karl Seguin rámutatott, a másik verziós rendszerre való áttérés nem jelent problémát. az SVN-nek is nagyon könnyen kezelhető grafikus felhasználói felületei vannak a kliens oldalon (TortoiseSVN).

http://www.snee.com/bobdc.blog/2007/08/getting_started_with_subversio.html http://dojo.jot.com/WikiHome/Getting%20Started%20With%20Subversion

Forrás
Eden Lee
Translate

Ha subversion mellett dönt, és saját svn szervert szeretne üzemeltetni, akkor van egy nagyon szép és könnyű Windows alapú szerver, VisualSVN szerver. Ez elrejti az apache szerver beállításának bonyolultságát, alapvetően csak a következő lépést követi a következő. A felhasználói konfigurációt egy webUI kezeli, a konfiguráció helyett

http://www.visualsvn.com/server/

a közszolgálati szerű babkeverék használata valószínűleg könnyebb, de néhány embernek saját tárháza van, akár sebesség, akár biztonság kedvéért

Forrás
Molly Lee
Translate

Amikor úgy döntöttem, hogy kódverziós rendszert kell használnom, körbenéztem minden jó oktatóanyagot az induláshoz, de nem találtam olyanokat, amelyek segíthetnének.

Tehát egyszerűen telepítettem az ügyfél számára az SVN szervert és a Tortoise SVN-t, és belemerültem a deepend-be, és nem tanultam meg, hogyan kell használni az út során.

Forrás
Gemma Lee
Translate

Kezdje el használni az SVN-t a tényleges munkájához, de próbáljon időt szakítani a Git és / vagy a Mercurial használatára. Az SVN gyártása meglehetősen stabil, de végül szembesülni fog egy olyan forgatókönyvvel, aholszükségelosztott SCM, mire megfelelő fegyverzetbe kerül, és az új rendszerek elég érettek lesznek.

Forrás
Omar Lee
Translate

Igen, előnyben részesíted az SVN-t, hacsak nem igazán van szükséged a git sajátosságaira. Az SVN elég nehéz; Úgy hangzik, hogy a git-kel bonyolultabb együtt élni. Olyan emberektől kaphat hostolt svn-t, mint aBabszár- hacsak nincsenek házon belüli Linux emberei, nagyon ajánlom. A dolgok borzalmasan könnyen elromolhatnak, és jó, ha van valaki más, akinek az a dolga, hogy megoldja.

Van egy kiválóbemutatóaz Eric Sink felülvizsgálatának vezérléséről, amelyet érdemes elolvasni, függetlenül attól, hogy melyik rendszert használja.

Forrás
Stan Lee
Translate

superjoe30 írja:

Kapcsolódó kérdés (talán a válaszok szerkeszthetők a kérdés megválaszolására is):

Mi a helyzet a forrásvezérlés használatával a saját számítógépén, ha egyedüli programozó vagy? Ez >> jó gyakorlat? Vannak kapcsolódó tippek vagy trükkök?

Minden személyes projektemhez használom az SVN-t. Az svn futtatásával kezdtem az otthoni gépemen, de végül átálltam a Dreamhost-ba. A Subversion-t tartalmazó hosting csomagjaik meglehetősen ésszerűek.

Forrás
Translate

Ha egy Windows boxon gyors és piszkos hígítás a CVSNT. Könnyen használható, csak be kell állítani, és nagyon jól működik.

Jómagam az SVN-t részesítem előnyben, de ez gyors használatra jó.

Forrás
Susan Lee
Translate

Mindenképpen az SVN-t választanám a CVS helyett, csak azért, mert azok az emberek, akik CVS használatával tanulták a forrásszabályozást, hajlamosak "svn delete" akkor "svn add" ahelyett "svn move". Ez megnehezíti egy adott fájl összes korábbi verziójának megtalálását. És mindig frissíthet a git-svn használatára. Én személy szerint szerintem könnyebb megtanulni, mint a hg, de valójában afő-Az SVN használatának oka, hogy nagyrészt az Open Source Software tényleges verziókezelő rendszerévé vált.

Ha valaha is tervezed a tanulást / felhasználástDszinte kötelező hozzáférni a harmadik fél adattáraihoz, mint aDSource.

Forrás
Natividad Lee
Translate

@ superjoe30 Igen, abszolút. Miután elkezdte használni a verziókezelést, soha nem tér vissza. Mindenre használom, még az "otthoni" mappámra is.

A @Orion Edwards Subversion nem igényel szervert. A helyi adattárhoz közvetlenül hozzáférhet (természetesen egy kliensen keresztül), és nincs benne szerver folyamat.

Forrás
Herman Lee
Translate

Csak használja a TortoiseSVN-t, és akkor is élhet, ha nem ismeri a tényleges Subversion parancsokat ... De ez rossz. Szerencsére mindig lesz egy „nagyszerű lehetőség”, hogy fejből megtanulja őket - amikor felbecsülhetetlen adattára először megsérül.

Igen, megtörténik.

Forrás
Simon Lee
Translate

Mint másutt sokszor említettük, csak tedd. A Vörös könyv gyorsindítási útmutatójának elolvasásával pillanatok alatt el tudtam kezdeni a semmiből a Subversion használatával Windows alatt. Miután a TortoiseSVN-t az adattár felé mutattam, üzleti tevékenységet folytattam. Beletelt egy kis időbe a finomabb pontok megszerzése, de kisebb púpok voltak, hogy túljussanak.

Azt javaslom, hogy telepítse a Subversion szolgáltatást a file: // URL-ek helyett, de ez többnyire személyes preferencia. A fejlesztőgépen tárolt adattár esetében a file: // jól működik.

Forrás
Juliet Lee
Translate

Saját tapasztalat alapján az svn lenne az ajánlásom. Akár olyan szolgáltatást is igénybe vehet, mint aBabszáramely ingyenes számlákat kínál (nyilvánvalóan korlátokkal, de minden apró projekthez elegendő) a vizek tesztelésére. De ahogy mások mondták, a git jobb, és valószínűleg érdemes utánanézni.

Forrás
Rod Lee
Translate

Az egyik legfontosabb tipp az SVN-kiszolgáló beállításának megkönnyítésére a Virtuális készülék használata. Vagyis egy virtuális gép, amelyen előre fel van telepítve a felforgatás és (többnyire) előre konfigurálva - nagyjából plug & play dolog. Megpróbálhatoditt, ittésitt, vagy csak próbálkozzon a Google-val a "subversion virtual appliance" kereséssel.

Forrás