Как да се уверите, че имейл, който изпращате програмно, не се маркира автоматично като спам?

Translate

Това е сложно и винаги съм разчитал на техники, като например имейли, базирани на разрешения (т.е. само изпращане до хора, на които имате разрешение да изпращате) и не използвам грубоспамтерминология.

Напоследък някои от имейлите, които изпращам програмно, започнаха да се разбъркват автоматично в папката за нежелана поща на хората и се чудя какво мога да направя по въпроса.

Това е независимо от факта, че тези конкретни имейли не са тези, които хората биха маркирали като спам, по-специално те са имейли, които съдържат лицензионни ключове, за които хората са платили добри пари, така че не мисля, че ще ги считат за спам

Смятам, че това е голяма тема, в която по същество съм невеж простак.

This question and all comments follow the "Attribution Required."

Всички отговори

Translate

Използвайте методи за удостоверяване на имейл, като напримерSPF, иDKIMза да докажете, че имейлите ви и името на домейна ви принадлежат, и да предотвратите подправяне на името на домейна ви. Уебсайтът на SPF включва съветник за генериране на DNS информация за вашия сайт.

ПроверетеВашиятобратен DNSза да сте сигурни, че IP адресът на вашия пощенски сървър сочи към името на домейна, което използвате за изпращане на поща.

Уверете се, че IP-адресът, който използвате, ене е в черен списък

Уверете се, че адресът за отговор е валиден, съществуващ адрес.

Използвайте пълното, истинско име на адресата в полето До, а не само имейл адреса (напр"John Smith" <[email protected]>).

Наблюдавайте вашите акаунти за злоупотреба, като [email protected] и [email protected] Това означава - уверете се, че тези акаунти съществуват, прочетете какво им е изпратено и действайте по жалби.

И накрая, направете гонаистина лилесно да се отпишете. В противен случай вашите потребители ще се отпишат, като натиснатспамбутон и това ще повлияе на репутацията ви.

Въпреки това, да накараш Hotmail да приеме имейлите ти остава тъмно изкуство.

източник
Translate

Регистрирайте се за акаунт на възможно най-големи доставчици на електронна поща (gmail / yahoo / hotmail / aol / и т.н.). Ако правите промени в имейлите си, или основно преформулиране, промени в кода, който изпраща имейлите, промени в имейл сървърите ви и т.н., не забравяйте да изпратите тестови съобщения до всичките си акаунти и да проверите дали те не са маркирани като спам.

източник
Translate

Можете да кажете на потребителите си да добавят вашия адрес от адреса към техните контакти, когато завършат поръчката си, което, ако го направят, ще помогне много.

В противен случай бих се опитал да получа дневник от някои от вашите потребители. Понякога те имат подробности за това, защо е маркирано като спам в заглавките на съобщението, което можете да използвате, за да промените текста.

Други неща, които можете да опитате:

 • Поставете името или адреса на сайта си в темата
 • Запазете всички връзки в съобщението, сочещи към вашия домейн (а не към email.com)
 • Поставете адрес или друга информация за контакт в имейла
източник
Translate

Няколко точки от aпредишен отговор:

 • Най-важно:Адресът на подателя („От“) принадлежи ли на домейн, който работи на сървъра, от който изпращате имейла? Ако не, направете го така. Никога не използвайте адреси на податели като[email protected]. Потребителreply-toако имате нужда от отговори, за да пристигнете на друг адрес.

 • Сървърът ви е в черен списък (например проверете IP на spamhaus.org)? Това е възможно, когато сте на споделен хостинг, когато съседите се държат зле.

 • Филтрират ли се имейлите от филтър за нежелана поща? Отворете акаунт в Freemailer, който има папка за спам и разберете. Също така, опитайте да изпратите поща на адрес, без изобщо да филтрирате спам.

 • Имате ли нужда от петия параметър "-f" на mail (), за да добавите адрес на подател? (Вижте командата mail () в ръководството за PHP)

 • Ако имате достъп до регистрационни файлове, проверете ги, разбира се.

 • Проверявате ли адреса „от:“ за възможни откачени писма („Върнато на подателя“)? Можете също така да настроите отделен адрес за грешки.
източник
Translate

Уверете се, че имате правилния имейл адрес, преди да изпращате имейли. Ако някой даде грешен имейл адрес при регистрация, бийте го над главата за това възможно най-скоро.

Винаги включвайте ясна информация „как да се отпишете“ във ВСЕКИ имейл. Не изисквайте потребителят да влезе, за да се отпише, той трябва да бъде уникален URL адрес за отписване с 1 кликване.

Това ще попречи на хората да маркират имейлите ви като спам, защото „отписването“ е твърде трудно.

източник
Translate

В допълнение към всички други отговори, ако изпращате HTML имейли, които съдържат URL адреси като свързващ текст, уверете се, че URL съответства на свързващия текст. Знам, че Thunderbird автоматично ги сигнализира като измама, ако не.

Грешен начин:

Go to your account now: <a href="http://www.paypal.com.phishers-anonymous.org/">http://www.paypal.com</a>

Правилният начин:

Go to your account now: <a href="http://www.yourdomain.org/">http://www.yourdomain.org</a>

Или използвайте несвързан текст за свързване вместо URL:

<a href="http://www.yourdomain.org/">Click here to go to your account</a>
източник
Translate

Можете да помислите за услуга за електронна поща на трета страна, която се занимава с проблеми с доставката:

 • Точна цел
 • Вертикален отговор
 • Постоянен контакт
 • Монитор на кампанията
 • Ема
 • Път за връщане
 • IntelliContact
 • SilverPop
източник
Translate

Доставянето на имейл понякога може да бъде като черна магия. Обратният DNS е наистина важен.

Намерих за много полезно внимателното проследяване на NDR. Насочвам всичките си NDR към един адрес и имам услуга за Windows, която ги анализира (Google ListNanny). Поставям колкото се може повече информация от NDR в база данни и след това пускам отчети върху нея, за да видя дали внезапно съм започнал да бъда блокиран от определен домейн. Също така трябва да избягвате изпращането на имейли до адреси, които преди са били маркирани като NDR, защото това обикновено е добър индикатор за спам.

Ако трябва да изпратите куп имейли за обслужване на клиенти наведнъж, най-добре е да поставите забавяне между всеки един от тях, защото ако изпращате твърде много почти идентични имейли до един домейн наведнъж, със сигурност ще приключите на техните черен списък.

На някои домейни е просто невъзможно да се доставят понякога. Comcast.net е най-лошото.

Уверете се, че вашите IP адреси не са изброени на сайтове катоhttp://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx.

източник
Translate

Не ми е приятно да ви казвам, но аз и други може да използваме настройките по подразбиране за белия списък, за да контролираме филтрирането на спам.

Това означава, че цялата електронна поща от неизвестен източник автоматично се спамва и пренасочва в папка за нежелана поща. (Не позволявам на електронната си поща да изтрива нежелана поща, защото искам винаги да преглеждам пристигащите за фалшиви положителни резултати, което е доста лесно да се направи чрез бързо сканиране на папката.)

Дори имам имейл от себе си, който отивам до спам кофата, защото (1) Обикновено не си изпращам имейл и (2) има нежелани съобщения, които фалшифицират моя адрес за връщане в спам, изпратен до мен.

Така че, за да се измъкна от обозначението за спам, трябва да помисля, че вашата поща може да е легитимна (от информация за подателя и темата) и първо да я отворя в открит текст (по подразбиране за цялата входяща поща, спам или не), за да проверя дали е легитимна . Моята папка за нежелана поща няма да използва никакви връзки в имейли, така че съм защитен от хитри връзки към изображения и други лоши действия.

Ако искам бъдещи пристигания от същия източник да отидат в моята кутия и да не бъдат отклонявани за преглед на нежелана поща, ще посоча това на моя имейл клиент. За онези организации, които използват спедитори на групова поща и уникални адреси на податели за пощенски пратки, това е твърде лошо. Те никога не получават одобрението ми и винаги се показват в папката ми със спам и ако съм зает, никога няма да ги погледна.

И накрая, ако имейл не е четлив в открит текст, дори когато е изпратен като HTML, вероятно ще го изтрия, освен ако не е нещо, което знам, че представлява интерес за мен по силата на източника и предишния ценен опит.

Както можете да видите, в крайна сметка е под контрол на потребителите и няма автоматизиран акт, който да убеди такава система, че вашата поща е легитимна само от нейната структура. В този случай трябва да играете добре, да не правите нищо подобно на фишинг и да улесните потребителите, желаещи да се доверят на вашата поща, да ви добавят в белия си списък.

източник
Translate

един от имейлите на моето приложение непрекъснато беше маркиран като спам. това беше html с една връзка, която изпратих като html в тялото с текст / html тип съдържание.

най-успешното ми решение на този проблем беше да съставя имейла, така че да изглежда, че е генериран от имейл клиент.

Промених имейла, за да бъде многочастен / алтернативен миме документ и сега генерирам както текст / обикновен, така и текст / html части.

имейлът вече не се открива като боклук по перспектива.

източник
Translate

Yahoo използва метод, наречен Sender ID, който може да бъде конфигуриран наСъветникът за настройка на SPFи влезе във вашия DNS. Също така един от важните за Exchange, Hotmail, AOL, Yahoo и други е да имате обратен DNS за вашия домейн. Това ще нокаутира повечето проблеми. Никога обаче не можете да попречите на човек умишлено да блокира вашите или персонализирани правила.

източник
Translate

Трябва ви обратен DNS запис. Трябва да не изпращате едно и също съдържание два пъти на един и същ потребител. Трябва да го тествате с някои често срещани клиенти за уеб поща и имейл. Лично аз прекарах мина през прясно инсталиран спам убиец, обучен спам убиец и множество акаунти в hotmail, gmail и aol.

Но виждали ли сте този спам, който като че ли не свързва или рекламира нищо? Това е спамър, който се опитва да повлияе на вашия байесов филтър. Ако успее да получи висок рейтинг и след това да включи някои думи, които биха били в бъдещите му имейли, може автоматично да се научи като добър. Така че не можете наистина да познаете какъв филтър на потребителя ще бъде зададен по време на изпращането ви.

И накрая, не сортирах списъка си по домейни, а го рандомизирах.

източник
Translate

Открих, че използването на истинското име и фамилия на получателите в тялото е сигурен начин за преминаване през филтър за нежелана поща.

източник
Translate

Във Великобритания също така е най-добрата практика да включвате реален физически адрес на вашата компания и нейния регистриран номер.

По този начин всичко е отворено и честно и е по-малко вероятно ръчно да го маркират като спам.

източник
Translate

Бих добавил:

Осигурете реален отписване при кликване върху „Отписване“. Виждал съм истински бюлетини, предоставящи фиктивна връзка за отписване, която при кликване показва „е отписан успешно“, но все пак ще получавам допълнителни бюлетини.

източник
Translate

Най-важното нещо, което можете да направите, е да се уверите, че хората, на които изпращате имейли, вероятно няма да натиснат бутона "Спам", когато получат вашия имейл. Така че, придържайте се към следните основни правила:

 • Уверете се, че имате разрешение от хората, на които изпращате имейли. Никога не изпращайте имейли до някой, който не го е поискал от вас.

 • Ясно посочете кой сте точно в горната част на всяко съобщение и защо човекът получава имейла.

 • Поне веднъж месечно изпращайте имейл с напомняне на хората от вашия списък (ако използвате списък), принуждавайки ги да се включат отново в списъка, за да продължат да получават съобщения от вас. Да, това ще означава, че вашият списък се съкращава с течение на времето, но предимството е, че хората в списъка ви са „закупени“ и е по-малко вероятно да маркират вашия имейл.

 • Поддържайте съдържанието си изключително подходящо и полезно.

 • Дайте на хората лесен начин да се откажат от по-нататъшна комуникация.

 • Използвайте услуга за изпращане на имейли като SendGrid, която работи усилено, за да поддържа добра IP репутация.

 • Избягвайте да използвате кратки връзки - те често са в черния списък.

Спазването на тези основни правила ще измине дълъг път.

източник
Translate

Имах същия проблем в миналото на много сайтове, които съм правил тук на работа. Единственият гарантиран метод да се уверите, че потребителят получава имейла, е да го посъветвате да ви добави към там безопасен списък. Всеки друг метод наистина ще бъде само нещо, което може да помогне с него и не е гарантирано.

източник
Translate

Много е възможно хората, които се регистрират за вашата услуга, да въвеждат имейли с грешки при въвеждане, които вие не поправяте. Например: chris @gmial.com-или- Джеймс @hotnail.com.

И такива домейни са конфигурирани да се използват катоспамтраповекоето автоматично ще сигнализира IP и / или домейна на вашия имейл сървър и ще навреди на репутацията му.

За да избегнете това, направете двойна проверка за имейл адреса, който е въведен във вашия абонамент за продукт. Освен това изпратете имейл за потвърждение, за да сте сигурни, че този имейл адрес е 100% валидиран от човек, който въвежда имейла за потвърждение, преди да им изпратите продуктовия ключ или да приемете абонамента им. Имейлът за потвърждение трябва да изисква получателят да щракне върху връзка или отговор, за да потвърди наистина, че собственикът на пощенската кутия е лицето, което се е регистрирало.

източник
Arlene Lee
Translate

Изглежда, че зависи от някаква обратна връзка, за да определите какво се забива в приемащия край. Трябва сами да проверявате изходящата поща за очевидна „нежелана поща“.

Купете всяка прилична система за контрол на нежеланата поща и изпратете изходящата си поща през нея. Ако изпращате някакъв приличен обем поща, трябва да го правите така или иначе, поради риска от изпращане на изходящи вируси, особено ако имате потребители на Windows за настолни компютри.

Proofpoint имаше спам + антивирус + някои услуги за репутация в едно внедряване, например. (Преди работех там, така че случайно знам това от върха на главата си. Сигурен съм, че други доставчици в това пространство имат подобни характеристики.) Но вие разбирате идеята. Ако изпратите пощата си чрез основна търговска настройка за контрол на нежеланата поща и тя не премине, тя не трябва да излиза от мрежата ви.

Също така има някои компании, които могат да ви помогнат с увеличаване на процента на доставка на неспам, изходящ имейл, като Habeas.

източник
Translate

Google има инструмент и насоки за това. Можете да ги намерите на:https://postmaster.google.com/Регистрирайте се и потвърдете името на вашия домейн и Google предоставя индивидуално оценяване на този IP-адрес и домейн.

Отнасоки за групови изпращачи:

Удостоверяването гарантира, че вашите съобщения могат да бъдат класифицирани правилно. Имейлите, в които липсва удостоверяване, вероятно ще бъдат отхвърлени или поставени в папката със спам, като се има предвид голямата вероятност те да са фалшиви съобщения, използвани за фишинг измами. В допълнение, неудостоверените имейли с прикачени файлове могат да бъдат отхвърлени направо от съображения за сигурност.

За да сте сигурни, че Gmail може да ви идентифицира:

 • Използвайте последователен IP адрес за изпращане на групова поща.
 • Съхранявайте валидни обратни DNS записи за IP адресите, от които изпращате поща, сочейки към вашия домейн.
 • Използвайте един и същ адрес в заглавката „От:“ на всяка групова поща, която изпращате. Препоръчваме и следното:

 • Подписвайте съобщения с DKIM. Ние не удостоверяваме съобщения, подписани с ключове, използващи по-малко от 1024 бита.

 • Публикувайте SPF запис.
 • Публикувайте DMARC политика.
източник
Translate

Винаги използвам:https://www.mail-tester.com/

Това ми дава обратна връзка относно техническата част на изпращането на имейл. Подобно на SPF-записите, DKIM, Spamassassin score и така нататък. Въпреки че знам какво се изисква, непрекъснато допускам грешки и mail-tester.com улеснява установяването на грешките.

източник
Translate

ПозволявамDMARCпроверява за SPF да премине и също да бъдеподравненикогато използвате sendmail, уверете се, че задавате адреса на подателя на плика (-fили-rпараметър) на нещо, което съответства на домейна вFrom:адрес на заглавката.

С PHP:

Използване на вградения PHPmail()функция без настройка на 5-ия параматер ще доведе до неравняване на проверките на DMARC SPF, ако не е направено правилно. По подразбиране sendmail ще изпрати имейла с потребителя на уеб сървъра катоRFC5321.Заглавка на MailFrom / Return Path.

Например, кажете, че хоствате вашия уебсайтdomain.comнаhost.comуеб сървър. Ако не зададете параметъра за допълнителни параметри:

mail($to,$subject,$message,$headers); // Wrong way

Получателят на имейла ще получи имейл със следните заглавия на пощата:

Return-Path: <[email protected]>
From: <[email protected]>

Въпреки че това преминава проверки на SPF, то няма да бъде подравнено (тъй като domain.com и host.com не съвпадат), което означава, че проверката на DMARC SPF ще се провали като неуравнена.

Вместо това виетрябва дапредайте адреса на подателя на плика на sendmail, като включите 5-ия параметър в PHPmail()функция, например:

mail($to,$subject,$message,$headers, '-r [email protected]'); // Right way

В този случай получателят на имейла ще получи имейл със следните заглавия на пощата:

Return-Path: <[email protected]>
From: <[email protected]>

Тъй като и двете заглавки съдържат адреси отdomain.com, SPF ще премине и също ще бъде подравнен, което означава, че DMARC също ще премине проверката на SPF.

източник
Leave a Reply
You must be logged in to post a answer.